Plan B Sauvignon Blanc

Plan B Sauvignon Blanc 2013
Maa / alue: Australia, Frankland River
Rypäle: 100% Sauvignon Blanc
Saatavuus: Alko, € 11,73

549557

Plan B on hauskasti nimetty viinitalo. Alkosta on jo usean vuoden ajan löytynyt Plan B Shiraz, joka on mukavan multainen, tuhti ja aussishiraz’ksi persoonallinen viini. Nyt valikoimiin on tullut Sauvignon Blanc, joka asettuu hintaluokassaan piknik-viinien yläpuolelle. Hinta antaa ymmärtää että tässä viinissä pitäisi olla joku ominaisuus jolla se erottuisi yhdeksän euron bulkkikamasta.

Viini on pullotettu vähän luotaantyöntävästi värittömään pulloon harmaalla etiketillä, eikä se oikein erotu edukseen hyllystä. Väri on hailakka. Lasissa viini kuitenkin karistaa yllätyksettömän ensivaikutelman, sillä tuoksu on rypäleelle ominaisesti räjähtävän hedelmäinen. Se tuoksuu vahvasti mustaherukan lehdiltä ja nokkosilta, mutta myös mansikalta ja viinimarjalta, jollain tavalla roseviinille tyypillisiltä tuoksuilta.

Ensimaku on yhtä lailla vahva ja hedelmäinen, mutta viini vaimenee suussa melko nopeasti. Maussa toistuu tuoksun piirteet, mutta vahvasta tuoksusta ja ensimausta huolimatta hapokkuutta ja suutuntumaa saisi olla enemmän. Sauvignon Blanciksi viini on todella kuivan oloinen, hieman mineraalinen. Jälkimaku on kevyt, raikas ja lyhyt.

Plan B olisi loisto-ostos yhdeksän euron kategoriassa, mutta lähes kahdentoista euron hinta jättää hieman toivomisen varaa. Siitä kyllä löytyy ominaisuuksia joihin ei normaalisti tämän rypäleen viineissä törmää, ja se on oivallinen kesän helteille ja seurusteluun. Jos viinissä olisi joko hapokkuutta tai runsautta vähän enemmän, olisi se täysin hintansa väärti ja enemmänkin.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s