Vaimea ja laimea italialainen

Enrico Serafino Gavi 2013
Maa / alue: Italia, Gavi (Piemonte)
Rypäle: 100% Cortese
Saatavuus: Alko, € 15,28

gavi

Viidentoista euron italialainen valkoviini on lähempänä perjantaipulloa kuin arkiviiniä. Alkon valikoimasta löytyvän Gavin alueen viinin soisi olla hyvä, sillä hintaa on italialaiseksi valkoviiniksi melko paljon. Italialaiset valkoviinit ovat usein tehty paikallisista rypäleistä, joka on ainakin minulle osasyynä kiinnostavuudelle.

Viini on väriltään todella läpinäkyvä, ja tuoksu on aluksi aivan olematon. Siitä haistaa aavistuksen verran raa’ahkoa omenaa ja päärynää. Tuoksun lähes totaalinen puute on harmillista, koska terästankissa kypsytetty viini on maultaan kepeä ja kevyessä viinissä sen persoonaa ja kokonaiskuvaa parantaisi vahvempi tuoksu.

Maussa on hienoja aromeja, mutta tuoksun puutteesta ja/tai myös mausta johtuen nekin jäävät melko vaimeiksi. Viinissä on sitrusta, päärynää, kukkaisuutta ja kelvollinen määrä happoja, mutta ne ovat kaikki ikään kuin taka-alalla. Jälkimaku on miellyttävä, mutta ei pitkä. Dekantoinnin jälkeen en huomaa viinin muuttuneen miksikään. Viinin alkoholipitoisuus on 12,5% joka on nykyviineille jopa vähän alakanttiin.

Enrico Serafinon Gavi on hintaisekseen pettymys. Noin kahdeksan-yhdeksän euron viininä se toimisi oivallisesti kesäpäivän piristeenä tai aperitiivina, mutta yli viidentoista euron hintaluokassa melkein mikä tahansa muu Alkon valkoviini on parempi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s