Viiniexpo

20140402-191433.jpg

Kävin pari viikkoa sitten Messukeskuksessa järjestetyssä Viiniexpossa, kun satuin saamaan ilmaisen lipun. Minusta on aina tuntunut omituiselta mennä viinimessuille joissa joutuu sisäänpääsymaksun lisäksi maksamaan vielä itse tuotteestakin, enkä olisi Viiniexpoon mennyt jos en olisi vapaalippua saanut. Messujen järjestäminen ei todellakaan ole ilmaista, mutta minusta konsepti vaan on minusta väärä näillä ehdoilla.

20140402-191447.jpg

Messujen tarjonta oli melko tavanomaista, viinien maahantuojia esittelemässä tuotteitaan. Osa viineistä oli hyvin tuttuja Alkosta, osa taas ainoastaan ravintolavalikoimiin myytäviä tuotteita. Messuja mainostettiin Bordeauxista asti raahatuilla viinituottajilla/edustajilla, ja heille oli messualueelta varattu yksi pitkä messutiski. Homma oli ehkä vähän sekavanlaista, viinejä oli näytillä alueittain mutta tuntui että ranskalaiset olivat yhtä pihalla viinin tarjoamisen tai esittelemisen kanssa kuin me suomalaiset ihka aitojen ranskalaisten viiniammattilaisten edessä. Jos osaisin ranskaa enemmän kuin alkeet, olisin tietysti kovaäänisesti yrittänyt tehdä keskustelua.

20140402-191505.jpg

Bordeaux jäi omalta osaltani messujen ainoaksi onnistuneeksi osa-alueeksi. Muut viinitiskitkin olivat täynnä pulloja, mutta jostain syystä iso osa kiinnostavista viineistä oli todella kalliita: yksi maistelulippu maksoi € 2,50 mutta läheskään kaikkea sillä ei saanut – jotkut viinitiskit pyysivät maistelulasillisesta (ehkä 5 cl) kahta tai kolme lippua. En todellakaan maksa viittä tai seitsemää ja puolta euroa maksullisilla messuilla siitä että saan ruuhkassa maistaa tilkan viiniä. Tämän takia en jaksanut olla messuilla tuntia kauempaa.

20140402-191522.jpg

Ymmärrän kyllä että tappiota ei voi hirveästi tehdä, lisäksi kun aiemmat messupäivät ovat olleet HoReCa -alan ammattilaisille yksityisiä ja kaiketi ilmaisia. Silti tuntuu vähän siltä, että yleisöpäivänä yritetään sitten myydä viinejä sillä katteella että HoReCa-päivät saadaan kuitattua. Korjatkaa jos olen väärässä.

20140402-191534.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s