Merivettä, mansikkaa ja kookosta

Muscadet on ranskalainen kevyt valkoviini Loiren laaksosta. Sitä löytyy Alkosta vain yksi pullo, mutta siitäkin saa hyvän kuvan minkälainen viini on kyseessä. Ranskassa Muscadet on todella edullinen viini, kelvollisen pullon saa kolmella-neljällä eurolla ja kaikki Muscadet on suunnilleen yhtä edullista.

La Sancive Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie 2012
Maa / alue: 
Ranska, Loire
Rypäle: 100% Melon de Bourgogne
Saatavuus: Alko, € 8,98

muscadet

Melon de Bourgogne -rypäleestä tehty Muscadet ei taida olla kovin himoittu viini, ja yleensä siitä kuulee puhuttavan silloin kun mietitään juomasuosituksia äyriäisruoille kuten simpukoille tai ostereille. Aukaistessa La Sanciven tämän ymmärtää: viini on melko persoonallinen.

Tuoksussa on sitruksisuutta, eritoten limeä. Tuoksu jää kuitenkin sen verran vaimeaksi, että mistään hedelmäpommista ei voida puhua. Siitä erottuu kuitenkin limen lisäksi jotain hieman makeampaa, ja yllättävää kyllä, mansikan ja jopa kookoksen aromeita. Mutta älkää innostuko, on liioiteltua sanoa että tuoksu olisi mitenkään monivihahteinen.

Viinin maku on todella kuiva ja mineraalinen, lähes merivesimäinen. Hedelmäisyys on jossain taka-alalla. Mineraalisuus on mielipiteitä jakava piirre: joissain viineissä kuten Chablis’ssa sitä arvostetaan, halvoissa viineissä se taas on ikään kuin juuri se halvan viinin huonous.

Mineraalisuudesta voi onneksi kuitenkin tehdä yksinkertaisen päätelmän, että La Sancive toimii varmasti ruokaviininä. Viinissä on hapokkuutta, joka todennäköisesti kestää äyriäisten melko tymäkän maun ja pureskelua vaativan suutuntuman. Itse asiassa viinin mineraalisuus ja hapokkuus jo itsessään tuntuu kuin viiniä vähän joutuisi pureskelemaan. Jälkimakua ei juuri ole, ja se mitä suuhun jää maistumaan on kuin halvassa kuohuviinissä.

La Sancive ei ole hyvä viini, mutta ei varsinaisesti huonokaan. Sen yhteydessä ei voi puhua hinta-laatu -suhteesta, koska kyseessä on melko erikoinen tapaus ja koska Ranskan hintataso vaikuttaa takaraivossa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, harvemmin tällaisia tulee vastaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s