Kir-Yianni Ramnista 2009

Kreikkalainen Kir-Yiannin Ramnista on ilmeisesti jonkin sortin kulttiviini, ja joskus aiemmin olen sen Alkosta bongannut. Nyt se näyttää päätyneen vakiovalikoimaankin, ja hyvä niin, sillä Alkoon on enemmän kuin tervetullut jonkun harvinaisemman maan ja alueen viini. Jokkeri ja pullot -blogissa viinin vuosikerta 2007 sai ylistystä, ja maahantuoja Vindirektkin on rummuttanut viiniä ihan tarpeeksi. Nyt on ensimmäinen kerta, kun maistan Ramnistaa ja ylipäätään kreikkalaista punaviiniä.

Kir-Yianni Ramnista 2009
Maa / alue: 
Kreikka, Naoussa
Rypäle: 100% Xinomavro
Saatavuus: Alko, € 17,97

RamnistaKirYianni

Ramnistan tuoksu on melko mausteinen, mieleen tulee espanjalaiset viinit ja Tempranillon ominaispiirteet. Tuoksussa on myös aavistus neilikkaa ja jotain makeahkoa marjaa. Jollain hauskalla tavalla viinin tuoksuu persoonalliselta – tulee ”hei, tällaista en ole vielä kokenutkaan”-tunne.

Viinin makumaailma ei aivan vastaa tuoksua. Se on yllättävän marjainen, mutta marjaisuus ei tässä viinissä ole synonyymi keveydelle. Hapokkuutta on todella runsaasti. Vartaloltaan viini on keskitäyteläinen ja vähän ”yläpäästä kireä”, tanniineja löytyy kohtalaisesti mutta jälkimaku voisi olla mainostettua pidempi. Viini jättää vähän ristiriitaisen vaikutelman – ihan ok, mutta ei kahdeksantoista euron arvoinen. Hapokkuus dominoi niin, ettei viini pääse purkautumaan toonikalle.

Hypeen nähden viini on pettymys. Se on toisaalta eri vuosikertaa kuin Jokkerin ja maahantuojan pullot – voihan olla että tämän viinin suhteen vuosikerrassa on suurempaa vaihtelua ja minulle on sattunut huono vuosi.

Mainokset

2 thoughts on “Kir-Yianni Ramnista 2009

  1. Tervehdys kollega!

    Hienoja postauksia täällä! Itse pidän tuosta(kin) Ramnistasta kuin hullu puurosta. Niin monta vuosikertaa seuranneena se jaksaa ihastuttaa mutta se on vielä aivan liian nuori avattavaksi. Toivottavasti kohdallesi osuu vielä muita vuosikertoja.

    Voi hyvin.

    Jokkeri

    • Moi kollega, ja kiitos kommentista! Ramnista on mulle uusi tuttavuus, ja täytyy ehdottomasti kokeilla joskus uudestaan. Hyvä tietää, että viini paranee varastoinnin myötä, jos vaikka ”kellariin” pullon ostaisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s