Kloster Eberbach, viimeiset siemaukset

Kloster Eberbach Rauenthaler Kabinett Trocken 2011
Maa / alue:
Saksa, Rheingau
Rypäleet:
100 % Riesling
Ostopaikka:
vinexus.de, € 10,45

DE-RI-0143-11p

Viimeinen maisteltu Kloster Eberbachin Riesling oli kolmesta luostarin Rieslingeistä ehkä persoonallisin ja konstikkain, mutta ei yltänyt aivan yhtä miellyttävään kokemukseen kuin ensimmäinen ja toinen. Ideana oli siis vertailla yhden ison tuottajan kolmea suhteellisen edullista Rieslingiä ja löytää niistä eroja. Hommassa on ollut ongelma, että kokonaiskuvaa viinien faktuaalisista eroista kuten kasvatuspaikasta ja metodeista on ollut vaikea saada – tuottajalla on erilaisia mutta kuitenkin niin samanlaisia viinejä perhanan paljon eikä niistä löydy tarpeeksi tietoa. No, mennään sitten nenän ja kielen perusteella jutussa eteenpäin.

Kukin maistetuista Rieslingeistä on ollut omanlaisensa, mutta kahdessa ensimmäisessä on yhteneväinen, hedelmäinen ja pyöreän pehmeä Rieslingin makumaailma ja tuntuma. Tämä kolmas sitten edustaa ehkä toisenlaista, mutta myös monista Rieslingeistä löytyvää mineraalisempaa karakteeriä. Tuoksussa on kukkaa, vaniljaa, jopa karkkimaisuutta, mutta maku ei seuraa tätä linjaa vaan kielellä viini on hapokas ja suuta kuivattava. Petrolia ei kuitenkaan maussa ole, eikä näin nuoreen viiniin sitä usein ole ehtinyt muodostuakaan.

Dekantoinnin jälkeen viini aukeaa enemmän hedelmään, erityisesti limeen päin, mutta maku jää kuitenkin ohuemmaksi kuin kahden muun Eberbach-Rieslingin tapauksessa. Jälkimaussa maistuu ruoho.

Nämä viinit eivät hetkauta sitä faktaa, että tässä hintaluokassa saksalaisissa Rieslingeissä on hinta-laatu -suhde kohdillaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s