Kloster Eberbach, osa 2

Ensimmäinen testattu Kloster Eberbachin Riesling oli miellyttävä kokemus, ja tästä innostuneena maisteluun otettiin heti perään seuraava pullo. Saksalaisella pedanttiudella nimetty Kloster Eberbach Heppenheimer Steinkopf Riesling Spätlese trocken 2011 on melkoinen nimihirviö (etiketissä on näiden lisäksi tekstit Domäne Bergstrasse ja Crescentia), mutta nimestä voi poimia muun muuassa rypäleen, tuottajan, tarhan, spätlesen eli myöhään poimitut rypäleet sekä sen että kyseessä on kuiva viini. Täytyy kyllä myöntää että olen melko pihalla yrittäessäni opetella kaikkia saksalaisten viinien etikettiin liittyviä termistöjä. Niitä on hyvin, hyvin paljon.

Kloster Eberbach Heppenheimer Steinkopf Riesling 2011
Maa / alue: Reininmaa, Saksa
Rypäleet: Riesling
Ostopaikka: vinexus.de, € 11,50

ke-heppenheimer

Domäne Bergstrasse ei itse asiassa sijaitse itse luostarin lähellä, vaan noin 60 kilometriä Rein-jokea alaspäin joen itäpuolella. Bergstrasse on pienen pieni viinialue, ja välimatkasta johtuen tämän viinin vertailu muiden tuottajan viinien kanssa ei ole kovin silmiä avaavaa.

Viinissä on hyvin vahva tuoksu, huomattavasti antavampi ja lupaavampi kuin Rauenthaler Baiken Rieslingissä. Se voimistuu selvästi parin tunnin dekantoimisen jälkeen, ja viini tuoksuu sitruksiselta, päärynältä ja aavistuksen verran myös petrolilta. Maku noudattelee tuoksua, mutta suussa tuntuu myös hapan greippi, joka on myös suuta kuivattavassa jälkimaussa. Tässäkin viinissä on öljyisyyttä, mutta viini ei kuitenkaan ole kovin tuhti.

On ihan mukava huomata, että tämä ja edellinen Kloster Eberbachin viini menevät ikään kuin ristiin – voimakkaammin tuoksuva on maun suhteen kevyempi, ja miedompituoksuinen taas täyttää suun voimalla.

Aukinainen pullo on ollut minulla pari päivää jääkaapissa, ja sen jälkeen viinistä on kyllä täysin kadonnut terä. Kannattaa juoda kerralla pois.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s