Nettiviinikaupat ovat viiniharrastajia varten

Suurimman osan ostamistani viineistä hankin nettikaupoista ulkomailta. Alkon osuus viiniostoksistani on nykyään melko pieni, sillä Alkon lukumäärällisesti laajasta valikoimasta huolimatta se valikoima joka minua kiinnostaa on melko nopeasti läpikoluttu. Tähän on syynä se, että en juuri koskaan osta samaa viiniä kahteen kertaan. Tämä saattaa olla viiniä harrastaville ihmisille melko yleinen sääntö, ja se on oman viiniharrastukseni kulmakivi. Minulla on toki suosikkeja joita silloin tällöin ostan, mutta kaikista mieluiten ostaisin hyvän viininviljelijän ”naapuripalstan” viiniä. Eli jotain josta puolet on tuttua ja puolet tuntematonta.

Alko käy viiniharrastajalle melko nopeasti tylsäksi, koska sen on pakko tyydyttää keskivertoasiakasta. Keskivertoasiakas ostaa alle kymmenen euron puna- tai valkoviinin uudesta maailmasta (viime vuonna Alkon puna/valkoviinimyynnistä 91,3 prosenttia oli alle kympin viinejä!), ja kun oma kiinnostukseni rajautuu tiettyihin viinialueisiin ja rypäleisiin, olen ollut miltei pakotettu hankkimaan harrastusmateriaalini muualta.

Nettiviinikaupoissa on kaksi järkähtämättömän hyvää puolta:

– Jos osaa etsiä, melkein mikä tahansa viini on hankittavissa
– Kuljetuskustannukset ovat sen verran matalat, että kokonaiskustannukset kilpailevat Alkon hintojen kanssa, usein voittaen ne (lukijalle lienee itsestäänselvää että itse viinit ovat lähes aina vähän halvempia)

Näistä syistä tilaaminen netista on järkevää, jos haluaa joko a) haluaa tietyn alueen viinejä tai haluaa syventää viiniharrastusta, b) jos haluaa maksaa viinistä vähemmän ja on sitä varten valmis tilaamaan isomman satsin.

Nettiviinikaupoissa on kuitenkin melko paljon eroja sekä valikoiman että tilaamiskäytäntöjen suhteen, ja käyn jossain vaiheessa erillisessä postauksessa läpi muutamia kauppoja joita voin varauksetta suositella. Pähkinänkuoressa homma toimii todella vaivattomasti ja luotettavasti: maksu luottokortilla tai PayPalilla, ja Keski-Euroopasta tuleva viinisatsi on noin viikossa kotiovellasi. Pullot ovat aina olleet sitä mitä pitää, ja yksikään pullo ei ole vielä tullut rikkinäisenä. Jos mukana on rikkoutuneita pulloja, nettikaupat hyvittävät aina niiden hinnan kuvaa vastaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s